Kutyamentő közutasok, MINDEN TISZTELETÜNK a tiétek!

Blog :: Érdekességek 2021. január 21., csütörtök 18:53 quebeck, Szenvedélyünk a kutya

Utunk során gyakran morgunk a közútkezelőkre: a forgalmat lassítják narancssárga járműveikkel, út szélén álldogáló munkatársaikat kerülgetjük… Most azonban olyat tettek, amely minden kutyás szívét egyaránt megdobogtatja. De a sokat korholt rendőrséget is dicséret illeti!

 

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. kollégáit néhány nappal ezelőtt nem éppen szokványos helyzethez riasztották. A vonal túlsó végén a rendőrség diszprécsere jelentkezett, aki arról értesítette a narancsruhásokat, hogy az M0-ás autópályán egy kutya szaladgál. A közutasok nem sokat vacilláltak, a helyszínre siettek, de a „tettest” a jelentett Anna hegyi körzetben nem találták meg… Rögtön segítséget kértek, és a központi kameraszobából érkezett is a meglepő élőkép: két (!!) kutya, a sávokat elválasztó betonfal közé szorulva. A négylábúak nagyon ijedtek voltak, és hálásak a megtalálóik segítségéért. 

 

 

Következő lépésben a helyszínre érkező rendőrök leállították a forgalmat, a közutasok pedig az autójukba rakták a két gyönyörű kutyust, és elszállították őket az autópálya mérnökség szigetszentmiklósi telephelyére. Onnan aztán egy állatmenhelyre kerültek, majd chipolvasás után vissza a gazdihoz.

Happy End!
 

Tóth Krisztián Márk

(Nyitóképünk illusztráció)

megosztás

;