Kilőtte egy kutya szemét, megúszta közmunkával…

Blog :: Friss hírek 2021. január 12., kedd 19:27 quebeck, Szenvedélyünk a kutya

Még 2019-ben, a békéscsabai járásban gondolta úgy magát nagyon vagánynak képzelő véglény, hogy rálő a szomszédban folyton ugató ebekre. Bőven van gond a fejekben, és sajnos a nagyobbik baj az, hogy nem csupán az elkövetőnél.

 

A Wendy névre hallgató, szeme világát elveszítő ebet sok más társával együtt az elkövető telke mellett tartotta a gazda, aki viszont maga sosem maradt ott éjszakára. Az őrizetlenül hagyott ebek - akik a sértett önkéntes állatvédő tevékenysége miatt voltak a már említett udvaron összezsúfolva – éjszakánként természetesen rendületlenül csaholtak, ami előbb-utóbb az elkövető agyára ment, és megtörtént a baj.

Emberünk fegyvert rántott, és a tehetetlen kis Wendyre lőtt, akit olyan szerencsétlenül talált el, hogy művi úton el kellett távolítani az egyik szemét. Maga a tett visszataszító és bicskanyitogató, egy mocskos állatkínzás, amely után szívesen látnánk börtönben megrohadni ezt az illetőt. Azonban több dologból is vérzik ez a történet: először is ez a szörnyű és elvitathatatlan tett jóval nagyobb büntetést érdemelne, mint a közmunka, ugyanis az smafu. Utóbbit bőven megérdemelné a gazda, aki a folytatólagosan gondatlan tevékenységével nagyon is elősegítette ezt a szomorú végkifejletet… Az pedig már csak hab azon a bizonyos tortán, hogy az ilyen és ehhez hasonló (és sajnos növekvő tendenciát mutató) esetek ellenére is még mindig évek kellenek a magyar törvénykezésnek, mire végre valami említésre (sem) méltó ítélet születik.

Mikor tanulunk már meg azonnali cselekvés helyett gondolkodni, mérlegelni, és emberi hangon rendezni a nézeteltéréseinket?? A kérdés sajnos költői… 

 

Tóth Krisztián Márk

megosztás

;